СТОП НА ВЛАГАТА!

Термографска диагностика на сгради и ел.съоръжения:
Енергийна ефективност и откриване на течове, влага, мухъл;


Нагнетателни и всмукателни устройства с датчик за влага;
Вентилация на апартаменти, къщи и малки кооперации.

      ВЛАГАТА

      Уважаеми посетители, щом разглеждате този сайт, вероятно имате сериозен проблем във Вашия дом, офис или вила. Наличието на конденз и влага в помещенията води до възникването на мухъл, а всички те, взети заедно или поотделно, имат сериозно негативно влияние върху нашето здраве. При това трябва да се има предвид, че въздействието им върху бебешкия и подрастващия детски организъм е в пъти по-вредно и болестотворно.

      Ако живеете в ново, току що построено жилище, необходимото време то да „изсъхне”, т.е. технологичната влага от строителните процеси да изчезне, е между една и няколко години, в зависимост от материалите, използвани в строежа, микроклиматичните особености на района, както и близостта до воден басейн. Ако нямате възможност да изчакате вашят нов дом да изсъхне трябва да му помогнете, като в топлите месеци проветрявате постоянно или да използвате електрически утред - т.н. влагоуловител.

      При положение, че имота Ви не се причислява към категорията „нов строеж” и въпреки това в него усещате или дори виждате влага, значи сте попаднали на правилното място. Тук можете да намерите, надяваме се, изчерпателна информация по горната проблематика, както и да ви помогнем в правилното и навременно решение.

        Влагата в домовете ни може да се раздели по типа на източника на две главни групи – битова влага и течове.

      Течовете се дължат на повреди във ВиК инсталациите и водосточните тръби, както и на нарушена или недобре поставена хидроизолация на покриви, фасади, фуги и др. За откриването и отстраняването на течовете можете да прочетете повече тук.

      Битовата влага, както се подразбира, се отделя при ежедневни дейности в бита ни като: къпане, пране, миене на чини, чистене, поливане на цветя – до 3 литра дневно за четиричленно семейство, готвене – до 2 литра дневно за четиричленно семейство. Към битовата влага се причислява и издишваната от нас пара, която за денонощие е между 1 и 2 литра на човек. Напоследък започна да се обръща внимание на качеството на въздуха в затворените помещения, тъй като по-голямата част от човешкия живот премиминава в офиси и къщи. Правилно съчетаните показатели на въздуха - температура, влажност и скорост на движение, ни карат да се чувстваме добре. В допълнение, за доброто качество на живот значение има и съставът на въздуха. При дишането в затворени помещения намалява съдържанието на кислород във въздуха, увеличава се концентрацията на въглероден двуокис и други вредни примеси. Поради липса на циркулация нараства концентрацията на радон и редица вредни газове. Влагата достига стойности, вредни за човешкото здраве, но отлични за бързото размножаване на акарите, микроорганизмите и спорите на плесените.

    Стоп на влагата

НОВО! Термографска диагностика - проверка за енергийна ефективност на жилища и сгради и откриване на течове, влага и мухъл.

НОВО! Цифрови влагомер-термометри - за точно измерване на относителна влажност и температура в битови и производствени помешения, офиси и складове.

Прозоречни нагнетателни, стенни нагнетателни и всмукателни клапи с датчик за влага Aereco

Ефективност на устройствата Aereco, или за какво трябва да се помисли ...

Как да си поръчам оглед и доставка на устройствата, които решават завинаги проблема с влагата и мухъла?

Колко ще ми струва всичко това?

"Перфект студио" ООД ©, e-mail: stopnavlagata@gmail.com